• Manicure

 • Beautysalon Esthera Manicure

  Heerlijke handverzorging, waarbij de handen een oppepper krijgen en er weer helemaal verzorgd uitzien. Uw nagels worden gevijld, nagelriemen worden soepel gemaakt met natuurlijke oliën en tot slot een ontspannende hand/arm massage. Ook kunnen je nagels professioneel worden gelakt. 

 • Manicure

  Het woord manicure komt van de latijnse woorden "manus" of handen en "cura" wat verzorgen betekent. Het doel van een manicure is om het uiterlijk en het gevoel van de handen te verbeteren. Iedereen kan regelmatig een manicure gebruiken, want we willen allemaal zachte mooie handen en verzorgde nagels.

 • Handen & Gezondheid

  Je ziet je handen elke dag, maar vaak besteed je er niet te veel aandacht aan. Toch kan het lonen om dit lichaamsdeel grondig te bestuderen, alles van broze nagels tot bevende vingers kan een teken zijn dat er iets foutloopt in je lichaam.

  Broze nagels kunnen een teken van een tekort aan zink zijn. Zet meer zinkrijke producten als noten, vlees en tarwe op het menu.

  Huidschilfers aan de vingertoppen kunnen op een tekort aan vitamine B wijzen. Deze stoffen zijn erg belangrijk voor een gezonde huid. Een supplement van biotine kan de oplossing zijn. Dit stimuleert de groei van huid en nagels. Niacine biedt bescherming en herstelt de huid door de vorming van melanine te voorkomen. Deze stof geeft ook een boost aan de groei van collageen. Vis, pindanoten, champignons, avocado's en tonijn kunnen hetzelfde effect hebben.

  Als je het gevoel hebt dat geen crème op aarde jouw handen kan hydrateren, dan kamp je mogelijk met eczeem. Deze aandoening droogt de huid uit en kan uitslag veroorzaken. In dat geval moet je naar de dokter gaan voor een speciale zalf. Ben je zeker dat eczeem niet de oorzaak is, schaf jezelf dan een vette crème met vitamine A aan. Was ze ook niet te veel, want dit droogt de handen uit. Breng vitamine E aan op de nagelriemen, vlak voor het slapengaan. Omdat we onze handen 's nachts niet wassen, hebben de producten meer tijd om in de huid binnen te dringen.

  Een bleek of wit nagelbed kan een teken van bloedarmoede zijn. Dit betekent dat je niet genoeg rode bloedcellen aanmaakt voor een optimaal transport van zuurstof naar de weefsels. Met een bloedtest kun je ontdekken of dat bij jou de oorzaak is. Deze aandoening kun je makkelijk bestrijden met een supplement van ijzer.

  De zon is schadelijk voor je handen en kan bruine vlekjes veroorzaken. Handen zijn namelijk erg gevoelig omdat ze vaak aan UV-stralen blootgesteld worden. Velen beseffen bijvoorbeeld niet dat je moet opletten als je met de auto rijdt, want aan het stuur nemen ze veel UV-stralen. Zorg er dus voor dat je je handen altijd goed insmeert